Welkom > Vergoedingen

Vergoedingen

Iedereen die in Nederland voor ziektekosten is verzekerd komt in aanmerking voor een vergoeding voor de aanschaf van hoortoestellen en hoorhulpmiddelen (accessoires). Het Hoorhuis heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars in Nederland.
Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis, Meznis, FBTO, Menzis, AnderZorg, Interpolis, Avéro, Pro Life of OZF klik hier voor meer informatie.

Uw zorgverzekeraar is uitvoerend orgaan van de wet Hulpmiddelen. De wet Hulpmiddelen schrijft de volgende indicatiestelling voor:

U komt voor vergoeding voor hoortoestellen in aanmerking wanneer:

De vergoeding in 2016 bedraagt:

Per 1 januari 2013 is de vergoeding voor hoorhulpmiddelen verandert van een vaststaand bedrag (€ 509,50 in 2012) naar een percentage van 75 % van de hoortoestelprijs in 2016. De hoortoestellen worden geclassificeerd in vijf categorieën. Aan de hand van een vragenlijst die vooraf wordt afgenomen wordt bepaald in welke categorie uw hoorprofiel thuis hoort. In iedere categorie wordt door uw zorgverzekeraar bepaald welke hoortoestellen en voor welke prijs deze moeten worden aangeboden.

Over het algemeen vraagt uw zorgverzekering bij de eerste aanschaf een voorschrift van uw KNO-arts of Audiologisch Centrum. Wij zijn bevoegd om voor u te beoordelen of het noodzakelijk is een KNO-arts of Audiologisch Centrum te bezoeken.

Op de aanschaf van hoortoestellen en hoorhulpmiddelen is een evt. eigen risico van toepassing (€385,= in 2016).

Wanneer u aanvullend bent verzekerd krijgt u, conform uw polisvoorwaarden een aanvullende vergoeding. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

)* Dit verschilt per zorgverzekeraar, vraag alsublieft naar de mogelijkheden