Gehoorbescherming bij het reizen

Het Hoorhuis biedt diverse soorten gehoorbescherming voor tijdens het reizen. U bent ongetwijfeld bekend met het gevoel in uw oren wanneer u gaat vliegen of in de bergen rijdt. Dit gevoel ontstaat door een snel ontstaan drukverschil in het middenoor en de omringende luchtdruk. Hierdoor komt er spanning op het trommelvlies te staan, wat pijnklachten met zich mee kan brengen.

Oorpijn bij vliegreizen

Zoals hierboven al kort uitgelegd, kan een vliegreis bij sommige personen voor oorklachten zorgen. Wanneer een vliegtuig opstijgt en daalt, zal de luchtdruk ongeveer één tiende dalen ten opzichte van de ‘normale’ luchtdruk.

Wanneer men vliegt, bevindt men zich een drukcabine. In deze drukcabine wordt dezelfde luchtdruk gehanteerd als de luchtdruk die op 2 kilometer hoogte heerst. Doordat deze lager is dan op de grond, ontstaat er een acute hoge druk in het middenoor ten opzichte van de omgeving. Door dit verschil in luchtdruk zal het trommelvlies naar buiten gaan bollen, waardoor hier spanning op komt te staan.

Oorpijn bij het vliegen voorkomen – All-fit Travel oordoppen

Het Hoorhuis heeft speciale oordoppen beschikbaar gesteld voor wanneer u pijnklachten ervaart door luchtdrukverschil. Deze oordoppen zorgen voor een geleidelijke op- en afbouw van de luchtdruk in uw oren, zodat u comfortabel kunt reizen. De All-fit Travel oordoppen zijn beschikbaar voor zowel volwassenen als kinderen.

Wens u een passend gehooradvies, of wilt u de beschikking krijgen over deze All-fit Travel oordoppen, neem dan contact op en bespreek de mogelijkheden met een specialist.