Hoortoestel vergoedingen

Iedereen met een zorgverzekering in Nederland komt in aanmerking voor een vergoeding voor de aanschaf van hoortoestellen en hoorhulpmiddelen (accessoires). Het Hoorhuis heeft daarbij een overeenkomst met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Wanneer worden mijn hoortoestellen vergoed?

De eisen voor de vergoeding van hoortoestellen en hoorhulpmiddelen zijn als volgt vastgesteld: Er is in minimaal één van uw oren een gemiddeld gehoorverlies van 35 dB gemeten bij 1000, 2000 en 4000 Hz.

Vergoeding basisverzekering en wat moet ik zelf betalen?

Hoortoestellen worden (deels) vergoed vanuit de basisverzekering. De wettelijke eigen bijdrage is 25% van de gecategoriseerde hoortoestelprijs. De zorgverzekeraar vergoedt 75% tot 100%, afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering.

De hoortoestellen worden geclassificeerd in vijf categorieën. Op basis van een vooraf afgenomen vragenlijst wordt bepaald in welke categorie uw hoorprofiel past. In iedere categorie wordt door uw zorgverzekeraar bepaald welke hoortoestellen tegen welke tarieven worden aangeboden.

Het eigen risico zal worden verrekend wanneer de hoortoestellen worden verrekend bij uw zorgverzekeraar. In de leeftijdsgroep tot en met 18 jaar geldt dit niet. In de regel wordt een toestel voor deze groep volledig vergoed.

Raadpleeg voor de specifieke poliswaarden uw zorgverzekeraar.

Passend gehooradvies

Behalve vergoedingen brengt de aanschaf van een hoortoestel een hoop vragen met zich mee. Wel kan het een daadwerkelijke kwalitatieve toevoeging aan uw leven zijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, of wilt u direct een afspraak inplannen, neem dan hieronder contact met ons op.