De onzekerheid voorbij

Hans de Vries is 53 jaar en woont samen met zijn vrouw Wil in Diemen. Ook al is Hans relatief jong, toch heeft hij een aantal jaren geleden op een hoortoestel moeten overstappen. In de periode die hieraan vooraf ging, had hij namelijk het idee dingen steeds slechter te verstaan of zelfs helemaal niets te vernemen. Na een bezoek aan de huisarts waar diverse testjes werden uitgevoerd, bleek zijn gehoor inderdaad niet optimaal en werd Hans doorverwezen naar een audicien. Na het dragen van diverse modellen viel de keuze uiteindelijk op de waterdichte en stofvrije Aquaris van Siemens. “Voor mensen die veel zweten zoals ik is de Aquaris grandioos in gebruik!”

“Het was een hinderlijke situatie toen de kwaliteit van mijn oren achteruit holde. Niet alleen voor mij, maar ook zeker voor mijn vrouw. Het maakte mij ook heel onzeker. Diverse onderzoeken bij de huisarts wezen uit dat ik inderdaad een hoorachterstand van 30% had. Na mijn huisartsenbezoek ben ik naar het ziekenhuis doorverwezen om daar de mogelijkheden van een hoortoestel door te nemen, waarna ik een hoortoestel kon laten aanmeten. De keuze viel op een zogenaamd in het oor-toestel dat integraal in mijn oor werd geplaatst maar ik met geen mogelijkheid kon afstellen. Als ik met mijn vrouw naar het theater ging, raakte mijn hoofd al vol van alle geluiden en indrukken om mij en moest de voorstelling op de bühne nog beginnen! Binnen de garantieperiode van twee maanden hebben we toen het hoortoestel teruggegeven en heb ik en tijdje zonder rondgelopen.”

Hoortoestel in de herkansing

Toch bleek het voor Hans lastiger dan gedacht om zonder hoortoestel door het leven te gaan, en daarom besloot hij samen met Wil een vakkundige audicien te bezoeken. “Bij audicien Lahbib Hibout van Het Hoorhuis in Diemen zijn we vervolgens zeer professioneel en vriendelijk geholpen. Na mijn eerdere ervaringen met het in het oor-apparaat wilde ik wel een ander model proberen dat ik aan de buitenkant van mijn oor kon bevestigen.
Het hoorapparaat dat ik toen koos, werd met een kleine afstandbediening geleverd. Het bijstellen moest erg vaak en dat bleek alleen niet altijd even makkelijk, maar het toestel beviel op zich wel. Totdat ik door mijn audicien op de Aquaris werd gewezen. Ik zweet namelijk vaak en bovengemiddeld, dat na het drinken van koffie of thee nog heftiger vormen aanneemt. En dit nam onzekere situaties met zich mee. Maar met de lancering van de Aquaris van Siemens is er echt een wereld voor mij opengegaan. Ik heb nu geen angst meer voor zweet en alle geluiden komen heel natuurlijk en helder door.”

ligt in het vermogen om bloeden door hartaanvallen te voorkomen en te verminderen. Hij ziet gel als een goedkoper alternatief voor de dure, levensveranderende medicijnen die bloedingen veroorzaken.

Indrukwekkend en hygiënisch

Na een ingrijpende operatie die een tijd geleden heeft plaatsgevonden, mag Hans geen intensieve fysieke inspanningen (meer) van de dokter leveren. Maar dit weerhoudt hem er niet van om samen met zijn vrouw een stukje op de scootmobiel te rijden. “Of je nu lekker buiten bent of je je in een holle omgeving begeeft: de Aquaris past zich automatisch aan de omgeving aan. Ook de ruisonderdrukking is van een exceptionele kwaliteit. Wanneer ik voorheen een stukje met de scootmobiel ging rijden en Wil vijf meter achter mij reed, kon ik haar simpelweg niet verstaan. Nu hoor ik weer alles en kan ik meteen op haar aanwijzigen reageren. Ik kan daarom ook iedereen aanraden een Aquaris aan te schaffen, wanneer zweet of vocht je parten speelt. Het geluid is indrukwekkend en het apparaat is eenvoudig te reinigen.”